divendres, 2 d’octubre del 2009

1.2- Què és la filosofia?


La filosofia està relacionada amb tot. Quan tractes un tema, sigui quin sigui, es pot filosofar. Per exemple, a l’àmbit científic quan estem tractant el tema de la creació de l’Univers ens podríem preguntar perquè s’ha degut el Big Bang, la gran explosió.

Però també, la filosofia ens engloba a tots. Tots som filòsofs. Qualsevol persona té la capacitat de perguntar-se el perquè sobre una qüestió i donar una resposta. Quan fem això, estem filosofant. Però aquesta resposta no es definitiva. Crec que no hi ha cap resposta exacte a una altre, ja que no tothom pensa el mateix i sempre hi haurà alguna diferència. Per aquest motiu hi ha moltes preguntes filosòfiques sense resposta única per a tothom. Penso que la filosofia és inevitable, per que en algun moment hem filosofat, tot i que molta gent quan ho ha intentat fer a parat i no a aconseguit arribar a una conclusió clara.

En definitiva, no es podria definir la filosofia però per a mi és formular una pregunta sobre qualsevol tema i pensar una resposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada