divendres, 19 de febrer del 2010

3.4- Com han de conviure les diferents cultures en un territori

La convivència de diverses cultures en un mateix territori és força complex, i molt més encara si aquestes cultures són molt diferents entre elles. Des del meu punt de vista cada cas de convivència és particular, i això dificulta les pautes de la convivència.

Pel que fa en l’àmbit religiós, des del meu punt de vista és el que dóna mes problemàtica, concretament la religió cristiana i la musulmana. Són dos religions totalment diferents: diferents Déus, creences, formes de vida, manera de pensar.....¿De veritat és possible la convivència entre elles? Penso que la base és el respecte. Si un dels dos membres passa per alt aquesta norma, l’altre també ho farà i per tant aquesta bola de no respectar serà més gran.

Perquè dos cultures puguin conviure sense cap problemàtica cal un consens basat sobretot en el respecte. Tot i així, considero impossible la convivència de diverses cultures (degut als punts de vista diferents) i que per mínim que sigui es presentarà un acte incívic.

Per tant, la meva conclusió és que es pot intentar conviure amb el menor número de conflictes, però no pot haver una convivència amb plena pau i harmonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada